Viikonloppuherkku: Nachovuoka

Mikäs sen parempaa viikonloppuna kuin herkutella ruualla, joka sopii myös leffanaposteltavaksi! Tätä nachovuokaa ei käytetä uunissa, joten se säilyy rapeana ja raikkaana. Kaikki ainekset löytyvät myös lähikaupasta, eli sopii myös spontaanimmaksi ruuaksi. Vuuasta tulee iso (4-6:lle henkilölle), joten kannattaa koota tarjolle vain puolikas annos, jos nautitte vuuasta kahdestaan. Laita ylijäävät komponentit muovikipoissa jääkaappiin. Nyt reseptiin!



Tarvitset:
1 pussi suolattuja nachoja
1 pieni punasipuli
2 pientä tomaattia
2 avokadoa
1 limetti
400g jauhelihaa
1 pussi tex mex maustetta (esim santa maria)
1 valkosipulin kynsi
1 dl korianteria
1 paketti cheddar sulatejuustoviipaleita
2-3 rkl maitoa
Punaista chiliä tai jalapenoja
Suolaa
Mustapippuria

Ruskista jauheliha pannulla, ja lisää sekaan raastettu valkosipulin kynsi ja ainakin puoli pussia tex mex maustetta.
Avaa sulatejuustoviipaleiden muovikuoret ja aseta viipaleet kattilaan 2rkl maitoa kanssa. Lämmitä ja sekoittele kunnes juusto sulaa maidon kanssa paksuhkoksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa maitoa, jos kastike tuntuu liian jämäkältä.
Pilko punasipuli ja tomaatit pieneksi, ja sekoita keskenään pienessä kulhossa.
Avaa avokadot, poista kivi ja lusikan avulla poista kuori. Muussaa haarukalla kulhossa, ja lisää limemehu, mustapippuria ja vähän suolaa.
Ota iso tarjoiluvuoka, ja kaada pohjalle reilusti nachoja. Lusikoi päälle jauheliha, sitten tomaattisipulisekoitus, avokadotahna ja chilit. Kaada lämmin juustokastike koko komeuden päälle ja koristele korianterilla!







Kommentit