Sinisimpukat kermaisessa liemessä

Höyryävän kuuma sinisimpukkapata patongin kera on oiva ruoka viileneviin iltoihin. Sinisimpukoiden valmistelussa menee hetki, mutta itse ruoka on vikkelästi valmis. Ahkera tekee patongin itse kotona, pikaista kokkausta kaipaava voi ostaa esim. yrttivoipatongin pakasteesta ja paistaa sen sillä aikaa kun simpukat kypsyvät. Simpukoiden valkosipulinen ja kermainen liemi on niin hyvää, että sitä voisi vain kauhoa suuhunsa!


2-3:lle

Tarvitset:
1-1,5kg sinisimpukoita (pestynä ja parrat poistettuina)
1-2rkl voita
1 iso sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
2dl valkoviiniä
1dl vettä johon sekoitettu n. 0,5 kalaliemikuutiota
2dl kermaa (esim. kuohu)
Mustapippuria
1dl persiljasilppua

Pilko sipuli, ja kuullota voin kanssa kattilassa. Lisää raastettu valkosipuli.
Lisää kalaliemi ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi.
Laita simpukat kattilaan, ja peitä kannella. Anna kypsyä n. 6-8minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.
Nosta valmiit simpukat reikäkauhalla syvälle lautaselle.
Lisää kattilaan kerma ja mustapippuria, keitä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lisää puolet persiljasta liemeen. Kaada liemi simpukoiden päälle.
Koristele lopulla persiljalla. Nauti patongin kanssa!

Vinkki! Jos teet itse patongin, aloita teko n. 1,5h ennen simpukoiden valmistamista.
Ohjeen patonkiin löydät tästä!

Kommentit