Panna cotta kookosmaidosta ja passionia

Kookosmaidosta tehdystä panna cotasta tulee uskomattoman kermainen ja silkkinen. Passionhyytelö antaa annokselle kirpeyttä ja väriä. Itse en ole kauhean kookos-fani, mutta päätin antaa tälle jälkkärille mahdollisuuden ja ihastuin täysin! Panna cotta sopii todella hyvin tulisen ruuan jälkkäriksi, ja kookoksen sekä passionin eksoottisuus yhdistää tämän ruuan hyvin aasian makumaailmaan. Tästä onkin tullut vakio jälkiruokani aasialaisiin menuihin. Tee valmiiksi jääkaappiin jo aamulla, ja ota esiin juuri ennen tarjoilua!


Panna cottaan (4:lle):

1tlk (400ml) kookosmaitoa
3 liivatelehteä
1 lime
1/2dl sokeria
1/2tl vaniljasokeria

Passionhyytelö:

2 liivatelehteä
2dl passionmehua (esim. rubicon)
TAI
3 passionhedelmää
2dl vettä
(1tl sokeria)

Pistä liivatteet kylmään veteen liukenemaan.
Laita kattila hellalle, lisää kookosmaito ja sokeri. Sekoita kunnes kookosmaidosta tulee sileää.
Lisää vaniljasokeri, ja ota kattila pois liedeltä. Lisää puolikkaan limen kuori ja mehu. Testaa maku. Lisää vähän sokeria tai limemehua tarvittaessa (oman maun mukaan).
Sekoita liivatelehdet vielä kuumaan kookosmaitoseokseen huolella.
Kaada neljään kulhoon. Pyyhkäise kulhojen reunat jos kookosmaitoa roiskui.
Jätä hetkeksi huoneenlämpöön jäähtymään, ja siirrä sitten jääkaappiin.

Anna hyytyä ainakin 2h ennen kuin lisäät passionin päälle!

Passionhyytelö:

Laita liivatteet kylmään veteen liukenemaan.

Jos teet mehun passionhedelmistä, toimi näin:
Halkaise passionit ja lisää hedelmäliha siemenineen tehosekoittimeen. Kaada vesi päälle.
Pyöritä n. 30 sekuntia, jotta hedelmäliha irtoaa siemenistä. Siivilöi.

Kuumenna mehu kattilassa, ja tarkista makeus. (Varsinkin jos teit passion mehun itse, mehu saattaa tarvita vähän makeutta) Tarvittaessa lisää vähän sokeria.
Lisää liivatteet ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä n. huoneenlämpöiseksi.
Kaada varovasti panna cottien päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään vielä ainakin kahdeksi tunniksi!

Koristele esim. kanelitangolla ja tähtianiksella, granaattiomenan siemenillä, sitruunamelissalla, lohikäärmehedelmällä, tai millä tahansa mitä mieleen tulee!


Kommentit

  1. Paul Kauste1.11.17

    Herkullisen näköinen. Kiva koriste. Tähtianis tuoksuu tänne asti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti