Tulinen salaatti vihreästä mangosta
Farangin vihreä mangosalaatti on raikkaudessaan ja tulisuudessaan oikein makujen sinfonia suussa. Tässä reseptissä yhdistyy chilin lämpö, pomelon kirpeys, maapähkinän pehmeys ja palmusokerin makeus. Salaatti tarjoillaan Farangissa uppopaistetun pehmeäkuorisen taskuravun kanssa, mutta salaatti sopii lisukkeeksi moneen muuhunkin. Itse teen salaattia usein lisukkeeksi, kun tarjoilen jotain tuhdimpaa, joka kaipaa lautaselle kaveriksi jotain raikasta. (Kuten Karamellipossun lisukkeeksi)
Mangosalaattiin:
2 vihreää mangoa
2cm pala inkivääriä
1 varsi sitruunaruohoa
2 vartta kevätsipulia
1/2dl pomelon hedelmälihaa
1/2 paahdettua maapähkinää (suolatonta)
1/2 mintun lehtiä
1/2 thaibasilikan lehtiä
Kuivattua sipulia
Suikaloi julienneksi mango, inkivääri ja kevätsipuli. Hienonna sitruunaruoho, minttu ja thaibasilika. Leikkaa pomelon hedelmäliha peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.
Rouhi veitsellä maapähkinät kevyesti.
Sekoita kaikki ainekset (paitsi vain puolet maapähkinöistä) kulhossa.
Nahm Jim- kastikkeeseen:
2dl punaista chiliä (ilman siemeniä)
2 valkosipulin kynttä
3 korianterin juurta (tai esim 1rkl korianterin siemeniä + 1/2dl korianteria)
3,5dl tuoretta limemehua
225g palmusokeria
2,5rkl kalakastiketta
0,5rkl merisuolaa
Murskaa morttelissa tahnaksi chili, valkosipuli ja korianterin juuret tahnaksi. Lisää palmusokeri ja murskaa se sekaan.
Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.
Sekoita mangosalaattiin Nahm Jim- kastiketta kunnes salaatti on kosteaa. Ripottele salaatin päälle loput murskatut maapähkinät ja vähän kuivattua sipulia. Laita loppu kastike tarjolle salaatin seuraksi pöytään.
Mangosalaattiin:
2 vihreää mangoa
2cm pala inkivääriä
1 varsi sitruunaruohoa
2 vartta kevätsipulia
1/2dl pomelon hedelmälihaa
1/2 paahdettua maapähkinää (suolatonta)
1/2 mintun lehtiä
1/2 thaibasilikan lehtiä
Kuivattua sipulia
Suikaloi julienneksi mango, inkivääri ja kevätsipuli. Hienonna sitruunaruoho, minttu ja thaibasilika. Leikkaa pomelon hedelmäliha peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.
Rouhi veitsellä maapähkinät kevyesti.
Sekoita kaikki ainekset (paitsi vain puolet maapähkinöistä) kulhossa.
Nahm Jim- kastikkeeseen:
2dl punaista chiliä (ilman siemeniä)
2 valkosipulin kynttä
3 korianterin juurta (tai esim 1rkl korianterin siemeniä + 1/2dl korianteria)
3,5dl tuoretta limemehua
225g palmusokeria
2,5rkl kalakastiketta
0,5rkl merisuolaa
Murskaa morttelissa tahnaksi chili, valkosipuli ja korianterin juuret tahnaksi. Lisää palmusokeri ja murskaa se sekaan.
Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.
Sekoita mangosalaattiin Nahm Jim- kastiketta kunnes salaatti on kosteaa. Ripottele salaatin päälle loput murskatut maapähkinät ja vähän kuivattua sipulia. Laita loppu kastike tarjolle salaatin seuraksi pöytään.
Kommentit
Lähetä kommentti