Mehevä omenapiirakka

Olin jo tovin etsinyt mehevää omenapiirakkaohjetta, ja kokeillut varmaan kymmeniä erilaisia. Hyviä ohjeita kaikki, muttei sitä mitä olin etsinyt. Vihdoin ja viimein löysin hyvän ohjeen, jota tapani mukaan vähän muokkailin mieleisekseni! Rapeahko päältä, kosteahko sisältä, ja sopivan makea kahvin kanssa nautittavaksi. Piirakka on kyllä niin tuhtia, ettei tätä montaa palaa syödä kerralla, mutta säästyypähän useammalle päivälle piirakkaa!


Piirakkaan:

200g margariinia
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 maitoa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
Kanelia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata rasva, ja sekoita se kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot pikkuhiljaa, taikinan pitää olla murumaista muttei kuivaa. Ota sivuun kuppiin odottamaan n.1-1,25dl taikinaa.
Lisää nyt kulhoon kananmuna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi valuvaksi taikinaksi.
Viipaloi omenat kuutioiksi ja voitele piirakkavuoka.
Kaada voideltuun vuokraan valuva taikina, ripottele omenat taikinan päälle.
Ripottele kanelia ja vähän sokeria omenakuutioiden päälle. Jos omenat ovat kovin kirpeitä, sokeria voi laittaa vähän enemmän.
Murusta sivuun laitettu taikina omenoiden päälle tasaisesti.
Paista 200 asteessa n. 30min. Anna jäähtyä ainakin 15min.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa!

Kommentit