Sitruunainen kanapasta
Pollo Limonello on ehdoton suosikkini. Muistan aikoinaan kun ensimmäistä kertaa maistoin sitä Bar no 9:ssä Uudenmaankadulla, varmaan 8 vuotta sitten. Löysin tämän makuelämyksen uudestaan vasta pari vuotta sitten, kun pitkän pähkäilyn jälkeen tajusin kysyä siskoltani, että mikä tätä ihanaa pastaa tarjoava kortteliravintola oli nimeltään.
Tässä se siis tulee, jugurttinen kanapasta vähän modattuna:
n. 4:lle syöjälle
300g maustamatonta broilerin fileesuikaletta
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
cayennepippuria
1/2 Chili
1/2 Chili
1tl kurkumaa
2tl raastettua inkivääriä
2rkl hunajaa
2,5dl turkkilaista jugurttia
1,5dl kermaa
1 sitruunan mehu
1/2 sitruunan kuorta
suolaa tarvittaessa
Kirsikkatomaatteja
Parmesania
Yrttejä (esim basilikaa ja persiljaa)
Pastaa, esim tagliatellea (kuivapainona laitan n.75g-100g per hlö)
Laita pannulle tilkka öljyä ja pieni nokare voita. Ruskista broilerisuikaleet ja lisää pannulle sipulikuutiot.
Kun sipuli on kuullottunut, laske lämpö pienemmälle ja lisää pieneksi hakattu valkosipuli ja chili, cayennepippuri, kurkuma sekä inkivääri.
Hetken päästä lisää kerma, hunaja sekä sitruunan mehu ja kuori pannulle. Kastike saa hieman aikaa maustua.
Tässä vaiheessa on hyvä laittaa pasta kiehumaan kevyesti suolattuun veteen.
Lisää jugurtti ja kirsikkatomaatit kermakastikkeeseen. Tarkista suola.
Sekoita kastike valutetun pastan sekaan. Itse tykkään tässä vaiheessa sekoittaa myös vähän parmesania mukaan.
Tarjoile syviltä lautasilta, ja koristele parmesaanilla ja silputuilla yrteillä.
Kommentit
Lähetä kommentti