Mirror glace & Mustaherukka-juustokakku valkosuklaa sydämellä
Mirror glace kuorrute on jo pitkään ollut suosiossa. Kaunis kiiltävä pinta josta saa värikkään, tumman tai jopa tähtitaivaan näköisen. Leivonnassa tuntuu usein, että kaikki näyttävä on vaikeata. Yllätyinkin kun luin peilikiille reseptejä, se ei kuulostanutkaan aivan ydinfysiikalta. Reseptin ansiosta tutuksi tuli ylenpaattinen liivatteen käyttö sekä glukoosisiirappi. Valkosuklaasydämeen tarvitset pienemmän vuuan reunat. Hätätapauksessa esim. tasapohjainen pieni pakasterasia kelpaa (näin tein itse) mutta oli hieman ongelmia kumota sydän kauniisti keksipohjan päälle. Onneksi kulhon reunojen lämmittäminen auttoi. Nyt reseptiin!
Pohja:
150g murskattua digestiveä
50g sulaa voita
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, ja öljyä kevyesti laidat sekä pohja.
Murskaa digestivet tehosekottimessa ja lisää sekaan sula voi.
Sekoittele kunnes koko keksimuru on kosteaa.
Painele muruseos tiiviisti pohjaan kiinni, ja jätä odottamaan valkosuklaasydäntä.
Valkosuklaasydän:
(liivatelehti) Ei pakollinen, mutta itse käytin, ja mielestäni ei tullut silti liian jämäkkää
3dl vatkattua vispikermaa
2tl vaniljasokeria/ 1tl vaniljasokeria+1tl sokeria (Omasta mielestäni tuli vähän turhan vaniljainen, joten 1 varmaan riittäisi seuraavassa kokeilussani)
200g valkosuklaata
200g tuorejuustoa (philadelphia on tähän paras, ei kevytversiota!)
2tl sitruunamehua
Laita kulhoon kylmää vettä, ja liivatelehti sinne likoamaan.
Vaahdota vispikerma ja lisää sokeri(t)
Sulata suklaa vesihauteessa hiljalleen tai pikkuhiljaa mikrossa tilkan kermaa kanssa.
Sekoita suklaa ja tuorejuusto sileäksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamehu mikrossa kuumaksi ja lisää liivate. Odota hetki ettei liivateseos ole todella kuumaa. Sekoita kokoajan vatkaten tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kääntele kevyesti sekaan vatkattu vispikerma.
Öljyä pienemmän irtopohjavuuan reunat (huom, jätä pienemmästä vuuasta kokonaan pohja pois), ja tomusokeroi ne kevyesti. Laita vuoka keksipohjan päälle.
Valuta valkosuklaaseos pienien reunojen sisään, ja laita pakkaseen ainakin 30minuutiksi. (itse pidin n.1h)
Mustaherukkatäyte:
6 liivatelehteä
2rkl sitruunan mehua
2dl vatkattua vispikermaa
200g tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 1/2dl mustaherukkasosetta (Laitoin itse n. 1dl mustaherukkahilloa ja 1dl sokeroimatonta mustaherukkapyrettä)
1/2-1dl sokeria (lisää oman maun mukaan tarvittaessa)
2tl vaniljasokeria
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita tuorejuusto, rahka ja mustaherkkahillo/pyre, vatkaa tasaiseksi.
Vaahdota kerma eri kulhossa.
Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne mehun joukkoon.
Kaada vähän jäähtynyt liivateseos tuorejuustomassan joukkoon ohuena nauhana, ja sekoita kokoajan.
Kääntele kerma sekaan. Maista ja tarkista sokeri. Lisää tarvittaessa.
Ota keksipohja jonka päällä on valkosuklaasydän pakkasesta. Irrota valkosuklaasta vuoka varovasti.
Valuta päälle mustaherukkatäyte ja tasoita lastalla.
Nosta pakastimeen vähintään pariksi tunniksi.
Mirror glace:
6 liivatetta
440g kuohukermaa
20g glukoosisiirappia
450g valkosuklaata
50g rypsiöljyä
Valkoista elintarvikeväriä + haluamasi värit
Voit valmistaa kiilteen jo etukäteen, ja lämmittää n. 10sec erissä mikrossa ennen kuorrutusta. Tarkista että kuorrutus on n.32 asteista ennen kun kaadat sen kakun päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi nopeasti.
Nosta liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita tasaisesti.
Lisää joukkoon valkosuklaapalat, ja anna hautua hetki kannen alla. Sekoita tasaiseksi.
Lisää öljy ja valkoista elintarvikeväriä, koska kuorrute on kellertävää (minulla ei ollut, ja sen huomasi väreissä)
Jaa kuorrute kahteen kulhoon (itse laitoin 1/3 ja 2/3 per kulho) ja värjää elintarvikeväreillä. Lisäsin myös vähän syötävää glitteriä antamaan hehkua.
Nosta kakku pakkasesta, irrota vuoka ja aseta kakku ritilälle jonka alla on esim pelti.
Kaada n. 32 asteista kuorrutetta vuorotellen kakun päälle niin että koko kakku peittyy.
Anna kuorrutteen jähmettyä hetki, ja siisti veitsellä kakun alareuna kuorrutteesta.
Koristele haluamallasi tavalla, esim. mustaherukat, marengit ja syötävät kukat toimivat tässä loistavasti! Anna kakun jäähtyä vielä tovin jääkaapissa ennen tarjoilua!
Alkuperäisestä reseptistä suuret kiitokset Päiville!
Pohja:
150g murskattua digestiveä
50g sulaa voita
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, ja öljyä kevyesti laidat sekä pohja.
Murskaa digestivet tehosekottimessa ja lisää sekaan sula voi.
Sekoittele kunnes koko keksimuru on kosteaa.
Painele muruseos tiiviisti pohjaan kiinni, ja jätä odottamaan valkosuklaasydäntä.
Valkosuklaasydän:
(liivatelehti) Ei pakollinen, mutta itse käytin, ja mielestäni ei tullut silti liian jämäkkää
3dl vatkattua vispikermaa
2tl vaniljasokeria/ 1tl vaniljasokeria+1tl sokeria (Omasta mielestäni tuli vähän turhan vaniljainen, joten 1 varmaan riittäisi seuraavassa kokeilussani)
200g valkosuklaata
200g tuorejuustoa (philadelphia on tähän paras, ei kevytversiota!)
2tl sitruunamehua
Laita kulhoon kylmää vettä, ja liivatelehti sinne likoamaan.
Vaahdota vispikerma ja lisää sokeri(t)
Sulata suklaa vesihauteessa hiljalleen tai pikkuhiljaa mikrossa tilkan kermaa kanssa.
Sekoita suklaa ja tuorejuusto sileäksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamehu mikrossa kuumaksi ja lisää liivate. Odota hetki ettei liivateseos ole todella kuumaa. Sekoita kokoajan vatkaten tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kääntele kevyesti sekaan vatkattu vispikerma.
Öljyä pienemmän irtopohjavuuan reunat (huom, jätä pienemmästä vuuasta kokonaan pohja pois), ja tomusokeroi ne kevyesti. Laita vuoka keksipohjan päälle.
Valuta valkosuklaaseos pienien reunojen sisään, ja laita pakkaseen ainakin 30minuutiksi. (itse pidin n.1h)
Mustaherukkatäyte:
6 liivatelehteä
2rkl sitruunan mehua
2dl vatkattua vispikermaa
200g tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 1/2dl mustaherukkasosetta (Laitoin itse n. 1dl mustaherukkahilloa ja 1dl sokeroimatonta mustaherukkapyrettä)
1/2-1dl sokeria (lisää oman maun mukaan tarvittaessa)
2tl vaniljasokeria
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita tuorejuusto, rahka ja mustaherkkahillo/pyre, vatkaa tasaiseksi.
Vaahdota kerma eri kulhossa.
Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne mehun joukkoon.
Kaada vähän jäähtynyt liivateseos tuorejuustomassan joukkoon ohuena nauhana, ja sekoita kokoajan.
Kääntele kerma sekaan. Maista ja tarkista sokeri. Lisää tarvittaessa.
Ota keksipohja jonka päällä on valkosuklaasydän pakkasesta. Irrota valkosuklaasta vuoka varovasti.
Valuta päälle mustaherukkatäyte ja tasoita lastalla.
Nosta pakastimeen vähintään pariksi tunniksi.
Mirror glace:
6 liivatetta
440g kuohukermaa
20g glukoosisiirappia
450g valkosuklaata
50g rypsiöljyä
Valkoista elintarvikeväriä + haluamasi värit
Voit valmistaa kiilteen jo etukäteen, ja lämmittää n. 10sec erissä mikrossa ennen kuorrutusta. Tarkista että kuorrutus on n.32 asteista ennen kun kaadat sen kakun päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi nopeasti.
Nosta liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita tasaisesti.
Lisää joukkoon valkosuklaapalat, ja anna hautua hetki kannen alla. Sekoita tasaiseksi.

Jaa kuorrute kahteen kulhoon (itse laitoin 1/3 ja 2/3 per kulho) ja värjää elintarvikeväreillä. Lisäsin myös vähän syötävää glitteriä antamaan hehkua.
Nosta kakku pakkasesta, irrota vuoka ja aseta kakku ritilälle jonka alla on esim pelti.
Kaada n. 32 asteista kuorrutetta vuorotellen kakun päälle niin että koko kakku peittyy.
Anna kuorrutteen jähmettyä hetki, ja siisti veitsellä kakun alareuna kuorrutteesta.
Koristele haluamallasi tavalla, esim. mustaherukat, marengit ja syötävät kukat toimivat tässä loistavasti! Anna kakun jäähtyä vielä tovin jääkaapissa ennen tarjoilua!
Alkuperäisestä reseptistä suuret kiitokset Päiville!
Kommentit
Lähetä kommentti